'Kom in het zwart', wedstrijd Top Oss tegen Sparta in het teken van spoordrama

21 september 2018 om 12:27
nl
Rondom de voetbalwedstrijd TOP Oss tegen Sparta uit Rotterdam, zal worden stilgestaan bij het spoordrama dat zich donderdag in Oss voltrok. Supporters van TOP Oss roepen iedereen op om in zwarte kleding naar het stadion te komen. Ook de Rotterdamse supporters gaan hun medeleven betuigen met de Ossenaren. Zij komen met een groot spandoek en willen fakkels aansteken.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

 

De actie om medeleven te betuigen met de Ossenaren kwam spontaan zegt Peter van der Zwan van de supportersclub van Sparta: "Dit overstijgt ieder potje voetbal, wij willen ons medeleven betuigen". Donderdagavond hebben de supporters het spandoek gemaakt. Wat de tekst is, wil Van de Zwan nog niet zeggen. De Sparta supporters hebben verder toestemming gevraagd om tijdens de wedstrijd fakkels te mogen branden.

Zwarte kleding
De TOP Oss supporters willen ballonnen oplaten. "Iedereen wil iets doen, je kan hier niet zomaar aan voorbij gaan", zegt supporter Bram de Vet. Zijn vriendengroep heeft ook spandoeken gemaakt om de slachtoffers van het afschuwelijke spoorongeluk te herdenken.  

 

Wachten op privacy instellingen...

Voetbalclub sv TOP in Oss heeft besloten om alle jeugdwedstrijden zaterdag niet door te laten gaan. Datzelfde heeft ook RKSV Margriet in Oss besloten. Zondag gaan de wedstrijden van ' Margriet' wel door. Er is een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het spoordrama.  De spelers van het eerste elftal van 'Margriet' spelen met rouwbanden. 

 

FC Den Bosch met rouwbanden
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Den Bosch-Almere City is er een minuut stilte. Ook hier dragen de spelers rouwbanden.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.