Video

'In de ogen van een ander kom je jezelf tegen', wildvreemden kijken elkaar minutenlang aan

23 september 2018 om 09:53
nl
"In de ogen van een ander kom je jezelf tegen." Het zijn de woorden van Aida Spaninks, die zaterdag de 'The World's Biggest Eye Contact Experiment' in Eindhoven organiseerde. Zaterdag keken honderden Eindhovenaren elkaar eens diep in de ogen.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

"Als je iemand in de ogen kijkt, word je geconfronteerd met jezelf." Volgens Aida maak je hele bijzondere dingen mee als je minuten lang zwijgend tegenover elkaar zit. "Sommige mensen vallen elkaar na afloop spontaan in de armen door het fijne gevoel dat ze erbij krijgen." 

Het is een idee uit Australië dat wereldwijd opvolging krijgt. Vorig jaar deden al 200.000 mensen mee in 183 steden en 113 landen. 'The World's Biggest Eye Contact Experiment' is dit jaar voor de vierde keer in Eindhoven. Op het 18 Septemberplein keken zaterdagmiddag enkele honderden mensen elkaar eens diep en minutenlang in de ogen. 

In tranen
Een van de deelnemers barstte in tranen uit omdat ze tijdens het kijken werd herinnerd aan het overlijden van haar vader. "Dat was verdriet dat ze niet eerder had kunnen uiten." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.