Ruzie tussen vlogger, houtkunstenaar en wethouder eindigt voor de rechter

24 september 2018 om 12:59
nl
Vlogger Vladimir Hornicek en houtkunstenaar Peter de Koning staan volgende week in het beklaagdenbankje van de rechtbank in Breda. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De Steenbergenaren moeten zich verantwoorden voor een ruzie met Vincent van den Bosch toen die nog wethouder van de gemeente Steenbergen was. Beelden van de confrontatie werden massaal gedeeld op internet.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Justitie verdenkt Hornicek en De Koning van stalking en belediging. D66-wethouder Van den Bosch kreeg het na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen aan de stok met vlogger Hornicek.

Ruzie
Hornicek wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in. Er ontstond een ruzieachtige sfeer waarna de wethouder Hornicek een duw gaf. Van den Bosch trad eind november af als wethouder na commotie over het filmpje. Naar eigen zeggen deed hij dat omdat hij werd geïntimideerd en bedreigd.

De wethouder en de vlogger deden aangifte tegen elkaar. De voormalige wethouder moet later voor de rechter verschijnen voor mishandeling en belediging van de vlogger. Ook wordt hij verdacht van smaad en laster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.