Politie zoekt gestolen barbecues en ontdekt per toeval drugslab in Hoeven

25 september 2018 om 11:12
nl
De politie heeft dinsdagochtend een drugslab ontdekt in een huis in de Bovenstraat in Hoeven. In de garage vonden agenten een lading jerrycans met chemicaliën. Daar werd de vloeistof GHB gemaakt.
Geschreven door

Er werden zo'n 240 liter chemicaliën, een lading xtc-pillen en ook speed gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

Arrestatie
Een persoon is aangehouden. De politie ontdekte het drugslab per toeval. Agenten waren in het pand op zoek naar een partij gestolen barbecues. 

Een ghb-lab is niet meer dan een emmer waarin chemische stoffen worden gemengd met een spindel of roerijzer. Rechercheurs vonden twee volle emmers van bijna 12 liter. De inhoud heeft een straatwaarde van minstens enkele duizenden euro's. 

Drugsdrankje
Het lijkt er op dat er veel ghb-drank kon worden gemaakt. Er stonden diverse jerrycans met velgenreiniger, een belangrijk bestanddeel van de ghb. Het narcosemiddel zat ook in kleine buisjes die verkocht kunnen worden. 

Verder vond de politie verpakkingsmateriaal, waaronder kartonnen doosjes. Mogelijk werd het verboden drugsdrankje met de post verstuurd maar dat zoekt de politie nog uit. 

Gewoon huis
Het vrijstaande huis staat in een woonwijk aan de rand van het dorp. Specialisten zijn dinsdagmiddag bezig met het opruimen van de chemische stoffen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.