Roofvogels in beslag genomen in Breda, protesterende eigenaar (52) opgepakt

25 september 2018 om 16:39
nl
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft dinsdagmiddag bij een huis aan de Dintelstraat in Breda 21 vogels in beslag genomen. Het gaat om uilen, valken, buizerds en een raaf. Toen de 52-jarige eigenaar van de dieren de inbeslagname probeerde te voorkomen, werd hij aangehouden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens woordvoerder Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming zaten de vogels in te kleine kooien en waren ze ernstig vervuild. De eigenaar zou al vaker waarschuwingen hebben gekregen. Op last van de officier van justitie werd dinsdag tot actie over gegaan.

Dierenbescherming
De dierenambulance kwam met kisten en kooien aangereden om de vogels uit het huis te halen. Bij de inbeslagname waren medewerkers van de politie, GGZ, Dierenbescherming, woningbouw en de dierenambulance betrokken. De vogels zijn in dichte kisten geplaatst en door de dierenambulance naar een onbekend plek gebracht. 

In Nederland mogen inheemse vogels niet in kooien worden gehouden tenzij de dieren gekweekt zijn in gevangenschap. Volgens Nagtegaal was er in deze zaak sprake van slechte huisvesting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.