Video

Prins Constantijn deelt prijzen uit aan vijf Brabantse start-ups voor hun baanbrekende ideeën

25 september 2018 om 18:16
nl
Uit handen van prins Constantijn ontvingen vijf Brabantse start-ups dinsdagmiddag de Brabant Startup Awards. De vijf bedrijven vallen in de prijzen omdat zij volgens de jury 'uitdragers zijn van baanbrekende ideeën'.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De prins deelde de prijzen uit in de Oude Wagenmakerij in de Tilburgse Spoorzone. Volgens de jury van de innovatieve prijsuitreiking zijn dit de start-ups waarvan ze verwachten dat ze de komende jaren veel succes gaan boeken. 

De vijf bedrijven die dinsdag in de prijzen vielen:

  • Hocosto (uit Achtmaal); Hocosto staat voor hot-cold-storage en is vooral bezig met effectievere manieren om warmte op te slaan.
  • Flow.ai (uit Tilburg); Flow.ai ontwikkelt software en maakt daarmee onder andere chatbots.
  • Morphotonics (uit Veldhoven); Morphotonics houdt zich bezig met nanotechniek. Zo maken zij een soort krantenpers op nano niveau.
  • PeelPioneers (uit Son); De duurzame schillenboer, zo noemt PeelPioneers zichzelf. Zij halen nieuwe grondstoffen uit sinaasappelschillen.
  • Lightyear (uit Helmond); Autobouwer LightYear is bezig met de ontwikkeling van een elektrische gezinsauto met zonnepanelen op het dak.

 

Gezinsauto van 119.000 euro
Een van de prijswinnaars is het bedrijf achter de Lightyear One, de eerste gezinsauto die op zonne-energie moet gaan rijden. In 2020 moet de auto op de Brabantse wegen verschijnen. 

Volgens het bedrijf hangt daar dan een prijskaartje aan van 119.000 euro, exclusief btw. “Maar dan heb je wel een unieke auto”, zei Tessie Hartjes van Lightyear eerder.   

Bloeiend start-up klimaat
Prins Constantijn maakt deel uit van het Koninklijk Huis en is het boegbeeld van de organisatie StartupDelta. deze organisatie ijvert voor het versterken van start-ups in Nederland. 

Volgens de prins is geen enkele provincie in Nederland zo innovatief en ondernemend als Brabant. Het is volgens hem belangrijk dat er start-ups zijn omdat ze zorgen voor nieuwe bedrijvigheid en banen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.