Proost! Het lekkerste trappistje komt uit Zundert

26 september 2018 om 13:18
nl
Amper een maand geleden gelanceerd en nu al uitgeroepen tot de beste trappist in zijn soort. Zundert Trappist 10 wist bij een blindproeverij van het toonaangevende biermagazine Bier! een eerste plaats te veroveren.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Een bierpanel van Bier! proefde tien bieren met een alcoholpercentage van rond de tien procent. De trappist uit Zundert kwam als beste naar voren. "De Zundert 10 is gewoon een erg mooi bier dat zeker ook bij de consumenten hoge ogen gaat gooien", luidt de conclusie in het biermagazine. Naast de trappist uit Zundert eindigden Rochefort 10 en Bernardus Abt 12 in de top drie. 

Wachten op privacy instellingen...

Trots
"Wij zijn heel trots met dit resultaat. Het is een mooie opsteker omdat het bier nog maar net op de markt is", aldus broeder Christiaan van de brouwerij in Zundert. Over het geheim van het succes wil de broeder niet veel kwijt: "Laten we het er op houden dat de smaak mooi in balans is. De verhouding tussen bitterheid, zoetheid en het alcoholpercentage is uitstekend. Maar over het recept ga ik natuurlijk niets zeggen. Het bier moet voor zich spreken".

De Kievit
Zundert Trappist 10 werd op 11 september gepresenteerd. De roodbruine quadrupel wordt net zoals Zundert Trappist 8 gebrouwen in trappistenbrouwerij De Kievit. 

Het klooster startte in 2013 met het brouwen van bier. Het is daarmee één van de twaalf echte trappistenbrouwerijen wereldwijd. Naast De Kievit in Zundert wordt in Nederland trappist gebrouwen in Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.