Honderd kittens noodgedwongen op straat door tekort aan gastgezinnen: 'Ik voel me machteloos'

26 september 2018 om 21:05
nl
Ongeveer honderd kittens in het zuidoosten van onze provincie zwerven noodgedwongen op straat. De gastgezinnen van Stichting Straatkat zitten overvol. "Dit doet pijn."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We kunnen niets meer doen. Dit is echt niet leuk", zegt Olga Schouten, oprichter van de stichting Straatkat in Eindhoven. De nood bij de gastgezinnen is hoog. "We hebben één gezin waar we 21 kittens onder moesten brengen. Dat gaat gewoon niet meer."

Overvol
De vrijwilligers van de stichting willen het aantal zwerfkatten verminderen. Daartoe vangen en castreren ze verwilderde katten. In gastgezinnen leren de dieren vervolgens weer met mensen om te gaan. Als de dieren sociaal genoeg zijn, wordt naar nieuwe baasjes gezocht. 

Lukt dat niet dan mogen ze na hun castratie op straat verder leven als ze gezond zijn. Kittens worden nooit op straat gezet. De gastgezinnen zitten nu dus overvol.

Daarom zijn foto's van 31 jonge katten op Facebook gezet. "Als we nieuwe baasjes vinden, komt er weer plek voor nieuwe kittens", legt Schouten uit.

'Schatjes'
"Ze zijn er echt aan toe. Ze verdienen het", vertelt Schouten. "Het zijn echt schatjes!" Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de stichting. De vrijwilligers gaan dan kijken of toekomstige baasjes en de kittens bij elkaar passen.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.