Video

Vlucht naar Londen op laatste moment geannuleerd door staking: 'Reizigers waren al door douane'

28 september 2018 om 10:44
nl
Ryanairvluchten vanaf Eindhoven Airport worden vrijdagochtend nog op het laatste moment geannuleerd. Een half uur voor vertrek werd de vlucht naar Londen Stansted, die om acht uur zou vertrekken, geschrapt. Ook vluchten van Eindhoven naar Dublin, Tenerife en Valencia zijn volgens informatie op de website van Eindhoven Airport inmiddels geannuleerd. Deze zouden om respectievelijk 11.05 uur, 12.35 uur en 17.45 uur vertrekken.
Geschreven door

De annuleringen zijn het gevolg van de staking door piloten en cabinepersoneel van de Ierse luchtvaartmaatschappij. 'No rights, no flights', scanderen zij vrijdag op Eindhoven Airport.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook vluchten vanuit Londen Stansted, Dublin, Tenerife en Valencia naar Eindhoven zijn inmiddels geannuleerd. De vlucht uit Londen zou om 10.40 uur landen op Eindhoven Airport, die uit Tenerife om 12.10 uur, die uit Dublin om 15.00 uur en die uit Valencia om 23.00 uur.

Al door douane
Donderdag lichtte de luchtvaartmaatschappij reizigers van zes vluchten al in dat hun reis niet door zou gaan. De reizigers die vrijdagochtend wel zouden vertrekken naar Londen, waren al door de douane toen de vlucht alsnog van de lijst werd gehaald. Volgens pilotenvakbond VNV toont de annulering op het allerlaatste moment dat Ryanair geen enkel mededogen heeft met de klanten.

Wachten op privacy instellingen...

 

Het personeel van de Ierse luchtvaartmaatschappij staakt voor betere arbeidsomstandigheden. De vluchten die donderdag al werden geschrapt, gingen naar Praag, Faro, Pisa, Catania, Porto en Marseille. Eindhoven Airport adviseert gedupeerde reizigers contact op te nemen met Ryanair. De luchthaven geeft aan ontwikkelingen op de voet te volgen en eventuele annuleringen meteen op de website bekend te maken.

Wachten op privacy instellingen...

Pilotenvakbond VNV heeft vrijdagochtend bekendgemaakt dat ze Ryanair voor de rechter sleept vanwege de inzet van stakingsbrekers vrijdag. Ondanks de staking door piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij zijn vrijdagochtend vijf vluchten van Ryanair vanaf Eindhoven Airport vertrokken. Dit terwijl de rechter de inzet van stakingsbrekers heeft verboden.

VNV vermoedt dat Ryanair onder meer Belgische piloten inzet om zoveel mogelijk vluchten toch te laten doorgaan. Als het aan de pilotenvakbond ligt, dient de rechtszaak tegen Ryanair volgende week.

Wachten op privacy instellingen...

Ongeveer vijftig Nederlandse piloten van Ryanair staken vrijdag voor de tweede keer in korte tijd. Het cabinepersoneel dat vliegt vanaf Eindhoven Airport staakt voor het eerst. Vakbond FNV Luchtvaart zegt dat ongeveer tachtig procent van de stewards en stewardessen meedoet.

Er is volgens FNV Luchtvaart flink op cabinepersoneel ingepraat. Medewerkers zijn 'geïntimideerd' geeft de bond aan. "Besef wel dat dit mogelijk gaat leiden tot het sluiten van de basis", kregen medewerkers die wilden gaan staken in de aanloop naar de staking te horen.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.