Omstreden weg door twee natuurgebieden gaat Dongen en Oosterhout verbinden

28 september 2018 om 18:40
nl
Er komt een nieuwe verbindingsweg N629 tussen Dongen en Oosterhout. Dat heeft Provinciale Staten vrijdag besloten. De weg is omstreden omdat hij in twee natuurgebieden komt te liggen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Er zijn honderden bezwaren ingediend tegen de aanleg van de weg. Het gekozen traject zou volgens bezwaarmakers in strijd zijn met de provinciale wetgeving en de landelijke Natuurbeschermingswet. De bezwaarmakers kunnen op steun rekenen van milieuverenigingen en natuur- en cultuurhistorische organisaties. 

De provincie heeft 30 miljoen euro voor de aanpak van de N629 uitgetrokken. Eind 2017 bleek de overgrote meerderheid van de gemeente Dongen voor de aanleg van deze verbindingsweg te zijn. De kans dat actievoerders tegen de aanleg alsnog gelijk zouden krijgen, werd daardoor een stuk minder. Meestal volgt de provincie het advies van de gemeente op.

Volgens de tegenstanders is de tijdwinst en het nut van de nieuwe weg minimaal. Een verbreding van de huidige verbindingsweg zou hetzelfde resultaat hebben en het natuurgebied sparen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!