Video

'Afgrijselijke' blaaskapel gaat viral na wedstrijd VV Gemert tegen Feyenoord

28 september 2018 om 14:13
nl
VV Gemert speelde donderdagavond een voor de vereniging unieke wedstrijd tegen Feyenoord in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. De Gemertse ploeg verloor in het stadion van Helmond Sport uiteindelijk met 0-4. Niet de hattrick van Feyenoord-spits Dylan Vente, maar blaaskapel de Weavers blijft in het geheugen van de Fox-kijkers hangen.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Blaaskapel De Weavers uit Gemert was er om de nodige sfeer te maken maar dat werd ze door de kijkers niet in dank afgenomen. Op het moment dat de blaaskapel zijn feestnummers inzette, barstte het commentaar op Twitter los. Luisteraars ergerden zich aan de snelheid én het volume waarmee de muzikanten hun nummers speelden. Veel mensen klaagden dat ze de wedstrijd slecht konden volgen of besloten de wedstrijd zelfs zonder geluid te kijken. De muziekkeuze viel duidelijk niet bij iedereen in de smaak.  

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Of de fanfare echt zo'n verschrikkelijke herrie produceerde? Oordeel zelf vanaf minuut 4. 

Wachten op privacy instellingen...


Volgens een tweet van Remco was de oplossing makkelijk....

Wachten op privacy instellingen...

... Toch koos Feyenoord voor de 0-4.
Gelukkig voor De Weavers waren er ook kijkers die wél blij werden van hun muziek. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Een van hen trok de meeste aandacht. De souzafonist bleek maar één voetbalshirt in zijn kast te hebben hangen, net van de verkeerde club. 

'Hilarisch'
De blaaskapel zelf, kan er vooral heel hard om lachen. Tijdens de wedstrijd kwamen de reacties op Twitter ook binnen bij de muzikanten. "We hebben er smakelijk om gelachen We maken ons daar niet zo druk om", lacht trommelaar Gert-Jan. De blaaskapel speelde in de tweede helft dan ook gewoon vrolijk verder: "Wij noemen dat gezellig."

De reacties dat de blaaskapel beter kan gaan spelen bij het WK schaatsen, ziet Gert-Jan eerder als compliment: "Laat Thialf maar komen!"

En dat PSV shirt? Daar was gewoon over nagedacht! De souzafonist, die zelf geen voetbalfan is, leende het shirt om net als VV Gemert toch een shirt in zwart-wit aan te hebben. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.