'Bewoners' van Efteling zijn tegen uitbreiding: ‘Ze moeten wel de taal leren' [VIDEO] - Omroep Brabant
Video

'Bewoners' van Efteling zijn tegen uitbreiding: ‘Ze moeten wel de taal leren' [VIDEO]

30 september 2018 om 23:35
nl
De Efteling mag uitbreiden, zo werd onlangs besloten door de gemeenteraad van Loon op Zand. Het aantal bezoekers moet van vijf miljoen naar zeven miljoen per jaar. Maar zitten de ‘huidige bewoners’ van het attractiepark wel te wachten op zo veel mensen erbij? Het satirische televisieprogramma Zondag met Lubach onderzocht het en zond zondagavond een reportage uit.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Wat blijkt: de sprookjesfiguren zitten totaal niet te wachten op de twee miljoen nieuwe mensen. In het zogenaamde Efteling opiniepanel zegt maarliefst 80% procent de bevolkingsgroei geen goed idee te vinden. 

Taal leren
De Trollenkoning kreeg als eerste de microfoon van het programma onder de neus geduwd. “Ja die mensen die deze kant op komen, ik bedoel, ik vind iedereen is welkom maar ze moeten wel de taal leren”, zei hij. 

Ook de Sprookjesboom werd bevraagd. “Ik ben hier zelf naartoe gekomen in 1975 als boomvluchteling. Toen had je zegge en schrijve één wolf, en uit mijn m’n hoofd zeven geitjes? Nou nu hebben we al drie wolven en tweeëntachtig geitjes.”

Te veel criminaliteit in Fata Morgana
De Eftelingbewoners zijn verder ook niet te spreken over de criminaliteit in het park. Zo zou er in de wijk Fata Morgana zwaarder bestraft moeten worden dan in het Land van Laaf en zou het aantal rovers te snel zijn toegenomen. 

De Efteling streeft ernaar de eerste nieuwe attractie op het nieuwe terrein te openen in 2020. Of er iets met de kritiek van de huidige bewoners wordt gedaan voordat de uitbreiding wordt doorgezet is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.