Video

Drone filmt 'klein Calais' vanuit de lucht en toont maiscirkels van bivakkerende Albanezen

3 oktober 2018 om 14:50
nl
Vanaf grote hoogte lijken de grote gaten in het gewas op graancirkels maar schijn bedriegt. Het gaat in feite om maiscirkels langs de A16 die door Albanese vluchtelingen zijn gemaakt om er te bivakkeren. Onlangs trok de gemeente Moerdijk aan de bel om hiervoor aandacht te vragen. Vanuit de lucht is de omvang van het probleem pas goed te zien.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

De Albanezen bivakkeren in het maisveld in zelfgemaakte tentjes. Ze verblijven er totdat ze hun kans schoon zien om in een vrachtwagen te klimmen om zo naar Engeland te komen. Zo was eerder in een reportage van Omroep Brabant te zien.

Hoeveel Albanezen er inmiddels via de parkeerplaats op vrachtwagens zijn geklommen, is niet bekend. Schattingen lopen uiteen van enkele tientallen tot zelfs enkele honderden. Vanuit de lucht is de schade die zo’n dertig duizend euro bedraagt, goed te zien. 

Wachten op privacy instellingen...

Troep
De gemeente Moerdijk heeft de eigenaar van het perceel aangeboden om de achtergelaten rommel op het terrein op te ruimen. Het gaat vooral om stukken zeil, plastic zakken, flesjes en kleding. Binnenkort wordt het terrein opgeruimd. Zo laat de gemeente Moerdijk weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.