Video

De Bobsleebaan verdwijnt uit de Efteling: 'Dit is niet fijn, hij hoort er toch bij?'

9 oktober 2018 om 17:53
nl
Goed én slecht nieuws voor liefhebbers van de Bobsleebaan in de Efteling. Het attractiepark in Kaatsheuvel maakte dinsdag bekend dat de Bob vanaf donderdag 11 oktober weer open gaat, maar de laatste dagen van het oude beestje zijn geteld.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

In september 2019 wordt op dezelfde plek een nieuwe familie-achtbaan gebouwd: Max& Moritz. Het gaat om een dubbele achtbaan voor de hele familie. De op een Duits beeldverhaal gebaseerde attractie vervangt de Bob, die liefst 34 jaar dienst deed en de laatste tijd veel last heeft van ouderdomskwaaltjes. 

“De Bob is een populaire attractie met een heel eigen karakter. Ik ben blij dat onze gasten vanaf deze week weer rondjes in de achtbaan kunnen maken, juist omdat deze voor kinderen vaak de eerste achtbaanbeleving biedt. Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven”, aldus Coen Bertens van de Efteling.

“Wel is nu bekend geworden dat dit voor bepaalde tijd zal zijn. De benodigde aanpassingen voor de toekomst en het feit dat soortgelijke achtbanen niet meer geleverd worden, hebben ertoe geleid dat de Efteling een alternatief heeft gezocht en gevonden.”

 

Loslaten
De meeste bezoekers zijn, als ze geconfronteerd worden met het nieuws, niet blij. "Jammer. Ik wilde er eigenlijk met de oudste in vandaag", zegt een jonge vader. Hij zal sowieso tot donderdag moeten wachten. "De bobbaan hoort er toch gewoon bij?" zegt een vrouw met Vlaamse tongval. Ze is zichtbaar aangedaan. "In de bob kon je gewoon kind zijn. Even lekker alles loslaten."

 

15 miljoen, voorjaar 2020
De huidige Zwitserse thematisering en het stationsgebouw van de Bobbaan blijven behouden. "Maar natuurlijk komt er een ander thema en een ander omhulsel overheen", licht Bertens toe. Max en Moritz dus. "Twee kwajongens, die allerlei streken uithalen. En dat komt natuurlijk ergens in deze attractie terug. Een ondeugende achtbaan."

 In september 2019 beginnen de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe achtbaan, die 15 miljoen euro gaat kosten. De attractie Max& Moritz opent in het voorjaar van 2020.

Nog een keertje in de Bob, dankzij het YouTube kanaal van Mr.Themeparkfans:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.