Ongeluk met Stint is aanleiding voor breder onderzoek naar 'bijzondere voertuigen'

9 oktober 2018 om 17:37
nl
Hoe wordt de veiligheid meegewogen bij de toelating van bijzondere voertuigen op de Nederlandse wegen? Dat wil de Onderzoeksraad voor Veiligheid onder meer weten naar aanleiding van het ongeluk met de Stint op het spoor bij Oss. De OVV start dan ook een breder onderzoek naar de toelating van 'bijzondere en innovatieve voertuigen'. Welke voertuigen daarin precies worden meegenomen, heeft de Onderzoeksraad nog niet vastgesteld.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Meteen na het ongeluk op 20 september, waarbij vier jonge kinderen om het leven kwamen en een kind en begeleidster zwaargewond raakten, startte de Raad een verkennend onderzoek. Besloten is nu dat onderzoek voort te zetten en dus ook breder te trekken. Ook blijft de OVV betrokken bij lopende onderzoeken die duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van het ongeluk met de Stint.

Vorige week besloot minister Cora van Nieuwenhuizen dat Stints voorlopig niet meer zijn toegestaan op de Nederlandse wegen. Dat besluit volgde op de eerste resultaten van het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) samen met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ook dat onderzoek werd gestart na het ongeluk in Oss. Uit de eerste resultaten blijkt dat de Stints mogelijk onveilig zijn. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.