Moet Nuenen fuseren met Eindhoven? Inwoners naar de stembus, maar of het zin heeft...

10 oktober 2018 om 07:15
nl
Inwoners van Nuenen mogen woensdag stemmen of hun gemeente wel of niet fuseert met Eindhoven. Toch lijkt het referendum volstrekt zinloos. Het provinciebestuur heeft al gezegd dat ze de uitslag hoe dan ook naast zich neerleggen.
Geschreven door

De politiek in Nuenen functioneert al jaren niet goed, volgens de provincie. Daarom besloot gedeputeerde Anne-Marie Spierings begin dit jaar dat de gemeente Nuenen op moet doeken. Over dit voorstel wordt nog voor het eind van dit jaar definitief gestemd door Provinciale Staten. De coalitie steunt dit voorstel, dus het lijkt zeer waarschijnlijk dat de fusie gewoon doorgaat.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Verzet
"Dit referendum komt voor ons te laat", zei Spierings eerder. Ondanks alles strijdt Nuenen door, onder leiding van de partij W70. Deze partij, die als belangrijkste punt de strijd tegen de 'noodgedwongen annexatie' heeft, werd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen de grootste. 

De emoties liepen hoog op toen de provincie het plan uitlegde aan de inwoners. Een actiecomité werd opgericht.  Eerder kreeg de provincie al bijna 700 afkeurende reacties op het plan. Zelfs 'Vincent van Gogh' werd ingezet. Nu is er dus dit referendum.

LEES OOK: '

De fusie moet 1 januari 2021 een feit zijn. Formeel moeten de minister en de Tweede en Eerste Kamer er nog een definitieve klap op geven. Ook daar gaat de strijd van W70 gewoon door. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.