Burgemeester Haaren wil landgoed Haarendael sluiten na vondst drugslab in klooster - Omroep Brabant

Burgemeester Haaren wil landgoed Haarendael sluiten na vondst drugslab in klooster

12 oktober 2018 om 13:51
De politie doet onderzoek naar het drugslab in het voormalig klooster. (Foto: Bart Meesters)
De politie doet onderzoek naar het drugslab in het voormalig klooster. (Foto: Bart Meesters)
Burgemeester Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet van de gemeente Haaren is van plan om landgoed Haarendael te sluiten. Haar voornemen volgt op de vondst van een drugslab in een voormalig klooster op het landgoed. Daarnaast werd vrijdag bekend dat de politie een 50-jarige man uit Haaren heeft opgepakt in verband met het drugslab.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De sluiting gaat nog niet per direct in. "Het gaat om een voornemen. We wachten eerst het onderzoek van de politie af", zegt een woordvoerder van de gemeente. Als dat is afgerond, wordt meer bekend over hoe lang de sluiting zal gaan duren.

De politie kwam het drugslab op spoor nadat woensdag een kleine vrachtwagen vol met drugsafval werd aangetroffen in het Gelderse Elst. Het klooster aan de Raamse Akkers is de hele nacht bewaakt door de politie. Vrijdag wordt het drugslab ontmanteld.

Rijksmonument
Het voormalig grootseminarie Haarendael is een rijksmonument aan de N65 tussen Den Bosch en Tilburg. Het is eigendom van zorginstelling Cello dat de gebouwen verhuurde. Sinds de zomer staat het oude klooster weer te koop. "Dat er nu een drugslab is aangetroffen, doet onrecht aan het karakter, de allure en grandeur van het eens zo statige grootseminarie, dit prachtige stuk erfgoed in Haaren", aldus een reactie van de gemeente.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...