Politie bekijkt camerabeelden na pepperspray-incident in café Janssen: 'Dit is zware mishandeling'

13 oktober 2018 om 11:40
nl
De politie neemt het incident met een pepperspray-achtige stof in Café Janssen in Breda ‘zeer hoog op’. Vrijdagnacht raakten 27 cafébezoekers onwel nadat er in het café met een vloeistof was gespoten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

Volgens een politiewoordvoerder valt het incident onder zware mishandeling. “We gaan uit van opzet en zijn op zoek naar getuigen die ons iets meer kunnen vertellen. Ook gaan we camerabeelden nauwkeurig bekijken.” De eigenaar van het café heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. 

LEES OOK:

Door het incident kregen cafébezoekers last van hun luchtwegen. Volgens een omstander zouden enkelen even het bewustzijn hebben verloren. “Binnen was er flinke paniek. Mensen die bij de deur stonden konden snel naar buiten komen. Anderen deden er langer over. De hulpdiensten hebben gelijk opgeschaald.” De slachtoffers, waarvan er elf ernstige klachten hadden, werden bij de Hoge Brug verzorgd.

De brandweer deed in het café metingen en ventileerde het café. Vooralsnog gaat de brandweer uit van een peppersprayachtige stof.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.