Video

In elkaar geslagen Heilige Gertrudis krijgt nieuwe hufterproof kapel, met geld van weldoener

15 oktober 2018 om 11:20
nl
Niets was er meer van over van het religieuze houtenkapelletje van Sint Gertrudis in Geertruidenberg. Een week geleden werd het kapelletje vernield, in elkaar getrapt en totaal gesloopt. De verontwaardiging in het stadje was zo heftig dat er een tegenbeweging opgang kwam, met als resultaat dat Sint Gertrudis een nieuwe kapel krijgt. Een kapel die ook nog eens hufterproof is
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Op ons verzoek komen de leden van de Edele Vroedschap Sint Gertrudis Berghe bij elkaar om terug te blikken op de vernieling van de Sint Gertrudis kapel, die ruim een week geleden werd vernield. “Ik kon niet geloven dat iemand dat kon doen, zoiets”, zegt Ingrid Schellevis van het vroedschap. “ Maar, Gertrudis komt terug, sterker en mooier dan ooit.”

Geetruidenberg op stelten
In de dagen na de vernieling was de verontwaardiging enorm groot in Geertruidenberg. “Iedereen wilde meehelpen om de kapel opnieuw op te bouwen. Iemand had nog een stapel hout en een ander kwam weer met stenen aan. Heel het stadje was woedend en schaarde zich achter ons. Je blijft met je tengels af van Sint Gertrudis.”

 

 

Het is net een sprookje
De vernieling van het kapelletje bleek achteraf ook de start te zijn van iets moois met een afloop zoals alleen in sprookjes voorkomt. “Er heeft zich een anonieme weldoener bij ons gemeld en op zijn kosten mogen we een nieuwe stenen kapel gaan bouwen. Een kapel die wel hufterproof is.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.