Piloten van Ryanair 'bedreigd en geïntimideerd', rechter moet beslissen over hun toekomst

18 oktober 2018 om 11:38
nl
Piloten van Ryanair zijn door hun werkgever bedreigd en geïntimideerd om niet te staken, zo stellen ze donderdag in de rechtszaal. Na twee stakingen van piloten volgde begin oktober de aankondiging van Ryanair om de basis op Eindhoven Airport te sluiten. Daardoor worden piloten gedwongen om in het buitenland te gaan werken. Zestien piloten spande een kort geding aan, dat deze donderdagochtend bezig is in Den Bosch.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

 

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Ryanair is de sluiting van de basis in Eindhoven geen vergelding voor de stakingen van de piloten. De prijsvechter zegt dat de resultaten op Eindhoven Airport al langer onder druk stonden. Paul Lugard, advocaat van de Ryanair, stelde donderdagochtend voor de rechter: "Ryanair moet ingrijpen op duurdere en minder efficiënte bases. In 2019 zullen er nog veertien gesloten worden."

Wel vergelding
De piloten zijn ervan overtuigd dat de sluiting van de basis in Eindhoven wel degelijk een vergeldingsmaatregel is voor eerdere staking. Ze willen dat de rechter een stokje steekt voor hun gedwongen overplaatsing naar het buitenland. Uiterlijk 1 november volgt de beslissing van de rechter. 

Donderdag werd duidelijkheid dat ook het cabinepersoneel van Ryanair een kort geding aanspant. FNV Luchtvaart hoopt dat die zaak eind volgende week dient. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.