Mathieu van der Poel wint ook in Bern: 'Het kwam erop aan geen fouten te maken' - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel wint ook in Bern: 'Het kwam erop aan geen fouten te maken'

21 oktober 2018 om 16:01
nl
Mathieu van der Poel heeft opnieuw toegeslagen in het veld. Een dag na zijn glansrijke zege in Boom was de renner uit Hoogerheide ook veruit de sterkste in Bern.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Van der Poel ging al vroeg op avontuur en kon tot zijn tevredenheid vaststellen dat de concurrentie geen antwoord had. Wereldkampioen Wout van Aert werd op gepaste afstand tweede. De Belg liet de cross in Boom juist lopen om zich optimaal op de koers van zondag voor te bereiden. 

Het was voor Van der Poel alweer de vijfde zege van het seizoen. De leiding in de stand bleef in handen van Toon Aerts. 

Koersverloop
Van Aert ging vanuit de start in de aanval. Hij kreeg landgenoot Daan Soete mee, terwijl even later ook Van der Poel aansloot. Van Aert maakte een foutje met schakelen, mogelijk veroorzaakt door een technisch mankement. Het was voor Van der Poel het sein te versnellen en niet meer om te kijken.

"Ik zag dat Van Aert een probleempje had", vertelde de winnaar. "Alleen Soete zat nog achter me. Ik wist dat hij, in tegenstelling tot mezelf, niet over de balken sprong. Zo heb ik bij hem weg kunnen rijden. Van Aert ging daarna wel over Soete heen, maar hij kwam niet meer in mijn wiel."

Van der Poel, die voor het eerst een wedstrijd reed in Zwitserland, was zaterdag dus ook al de beste in de cross om de Superprestige in Boom. "Ik voelde die cross ook wel in mijn benen, maar ik ben de hele wedstrijd echt vol door blijven gaan, want Van Aert gaf het niet echt op. Op dit snelle parcours kwam het erop aan geen fouten te maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.