Zoektocht naar dorp op oude tekening gaat door: 'Nooit bedacht om ook op de achterkant te kijken'

22 oktober 2018 om 22:12
nl
Al jaren zoekt Patricia Bolderhei (73) naar het Brabantse dorp dat op een oude tekening staat dat ze in bezit heeft. Nooit bedacht ze om ook eens op de achterkant te kijken. "Daar staat inderdaad wat geschreven. Ik sta mooi voor schut", zegt de Rotterdamse.
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

De oude tekening houdt de gemoederen aardig bezig. Want welk dorp staat er nu op? Patricia vroeg Brabanders daarom om hulp.

Maar eerst die achterkant dus, want daar staat wel degelijk meer informatie op. "Er staat 'Brabant 1944'. Bovendien staat er in het handschrift van mijn moeder nog wat bijgeschreven, maar dat kan ik niet lezen."

Mysterie
En dus reed Patricia maandag naar haar broer in Amstelveen. "Dat heeft onze moeder niet geschreven", tempert hij de verwachtingen. "En ik kan het bovendien niet ontcijferen."

Patricia houdt het op 'Achter de Grebbeberg' maar dat zou niet rijmen met het feit dat het werk in 1944 in Brabant gemaakt zou zijn. Het mysterie lijkt alleen maar groter te worden.

Veel tips, veel uitleg, veel foto's ook. Maar wie heeft er gelijk? Patricia weet nog steeds niet welke burgemeester ze kan benaderen om de tekening aan te schenken. 

We zoeken verder!
De zoektocht gaat dinsdag door. Er kwamen tientallen tips binnen bij Omroep Brabant. Aan de hand van die tips gaan we samen Patricia op zoek naar het juiste antwoord. Wordt vervolgd! 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.