Na rellen bij NAC-Willem II verwacht de politie nog zeker 'twintig tot dertig aanhoudingen’

22 oktober 2018 om 23:59
nl
Burgemeester Paul Depla van Breda en politiecommandant Arthur de Mooij verwachten nog zeker ‘twintig tot dertig aanhoudingen’ na de rellen van afgelopen zondag na wedstrijd NAC en Willem II. Dat zeiden ze maandagavond in het tv-programma Pauw.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Depla wil de raddraaiers een gebiedsverbod opleggen vanwege onder meer openlijke geweldpleging. “De beelden van de rellen maken me triest en woedend. Dergelijke sneue types willen we zo lang als mogelijk uit het stadion weren, het liefst definitief.” 

Raddraaiers
Volgens De Mooij waren er in beide kampen zo’n dertig raddraaiers. Eerder op de maandag liet de Tilburgse burgemeester Theo Weterings al weten dat ook de Tilburgse hooligans op een gebiedsverbod kunnen rekenen. 

Depla: “We waren op de goede weg. Anderhalf jaar geleden was de laatste rel tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC. Supporters konden in Breda weer onder normale omstandigheden naar het voetbal gaan kijken. Nu gooien asociale hooligans roet in het eten. Teleurstellend dat het zo mis kon gaan.”

Zondagmiddag wilden supporters van beide clubs elkaar in Breda te lijf gaan. Een stalen wand en een rij ME’ers stonden tussen beide groepen in. De vlam sloeg al snel in de pan. Twee agenten raakten gewond na de confrontatie met supporters. De Mooij: “Het is ons gelukt om de relschoppers uiteindelijk op afstand te krijgen. Er is geen collega die zich hierop verheugt maar we lopen niet weg voor onze taak.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.