De Witte Plas in Schijf is absoluut geen probleemcamping, nieuwe beheerder pakt verloedering aan - Omroep Brabant

De Witte Plas in Schijf is absoluut geen probleemcamping, nieuwe beheerder pakt verloedering aan

24 oktober 2018 om 18:06
Camping de Witte Plas in Schijf met de grond gelijk maken? "Absoluut niet", zegt beheerder Wim Hak. Hij wil niets weten van het stempel 'probleemcamping'. Uit onderzoek van de provincie blijkt dat één op de drie Brabantse vakantieparken verloedert. De sloophamer zou uitkomst bieden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door
Robert te Veele

De 73-jarige Hak is sinds vier maanden de nieuwe beheerder van de Witte Plas. Hij heeft één grote uitdaging: iets maken van de oude camping. Inmiddels  zijn er al tien oude caravans gesloopt en opgeruimd.

Politieacties
De camping aan de Molendreef komt regelmatig in het nieuws vanwege de politieacties die er worden gehouden. Zo werd er eerder gecontroleerd op criminele activiteiten, brandveiligheid, illegale bewoning en de gezondheid van de bewoners. Daarbij werden nepwapens gevonden, auto's in beslag genomen en verdachten aangehouden.

De nieuwe beheerder laat het verleden liever achter zich. "Natuurlijk zijn er mensen die hulp nodig hebben. Daar heb ik ook hulp bij nodig van de GGD", aldus Hak. "Het eerste wat ik heb gedaan toen ik hier kwam, is contact zoeken met de bewoners en gevraagd om met mij vooruit te kijken en niet naar achteren."

 

Toekomst
De beheerder is optimistisch over de toekomst. De bomen worden gesnoeid, het zwembad krijgt nieuwe ramen, de wegen worden verbeterd en de kantine krijgt een opknapbeurt. "Hier ligt een enorm stuk braak waar op gezaaid kan worden." De camping zal er dan in ieder geval een stuk mooier uit zien.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...