Ex-topman van Easy Life opgepakt voor faillissementsfraude

25 oktober 2018 om 17:26
De auto's van John W. van Easy Life
De auto's van John W. van Easy Life
John Wolbers, voormalige directeur van beleggingsfonds Easy Life uit Helmond, is door de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) aangehouden voor faillissementsfraude. Dit melden bronnen dichtbij het onderzoek aan De Telegraaf. De 44-jarige man wordt ervan verdacht met zijn investeringsfonds beleggers voor tientallen miljoenen te hebben opgelicht.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

De verdachte was een directielid van het fonds, dat belegde in levensverzekeringen. Zowel het fonds als de verdachte ging in 2008 failliet. De curatoren trokken aan de bel bij de FIOD omdat ze een aanzienlijk deel van de inleg van het fonds niet terug konden vinden. Vermoedelijk heeft de verdachte de inleg in eigen zak gestoken. 

Verhullende constructies
Na het faillissement lijkt de verdachte genoeg geld op zak te hebben gehad om er een luxueus bestaan op na te houden, meldt de FIOD. Vermoedelijk maakt hij daarvoor gebruik van verhullende constructies met buitenlandse bedrijven. 

De FIOD doorzocht drie woningen in Den Haag en eentje in Vlaardingen. De dienst legde beslag op onder meer vijf exclusieve auto's, dure horloges en bijna 66.000 euro contant geld. In een woning in Duitsland en een bedrijfspand op Curaçao werd beslag gelegd op administratie. 

Wachten op privacy instellingen...