Twintig bedrijven zonder stroom in Waalwijk door brand transformatorhuisje: 'Het is behelpen'

26 oktober 2018 om 10:49
nl
In Waalwijk brak vrijdagochtend brand uit in een transformatorhuisje. Twintig bedrijven zaten daardoor vrijwel de gehele dag zonder stroom. Ondertussen zijn alle bedrijven aangesloten op een aggregaat en hebben zij weer stroom.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De brand brak uit in een elektriciteitskastje aan de Industrieweg in Waalwijk. De brandweer had de brand al snel onder controle, maar de nasleep van de brand zorgde voor een stroomstoring die de hele vrijdag zou duren. 

Medewerkers van netwerkbeheerder Enexis zijn vrijdag druk in de weer geweest om de storing te verhelpen. Het transformatorhuisje was daarbij niet meer te redden. De oorzaak van de brand is onbekend. 

'Het is behelpen'
Een van de gedupeerden is aannemingsbedrijf Van den Elshout en de Bont Waalwijk BV. "Met hulp van een noodaggregaat zijn we telefonisch nog bereikbaar. Ook onze servers liggen eruit", zegt Frans de Bont. 

"Op kantoor en de werkplaats kan er nauwelijks worden gewerkt. Ook onze uitvoerders op locatie kunnen geen contact met het systeem maken. Het is behelpen." Zo rond acht uur 's avonds  waren alle twintig bedrijven aangesloten op een aggregaat en hadden zij allemaal weer stroom. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.