Helmonder (31) meldt zich alsnog op politiebureau na dodelijke aanrijding in Eindhoven

27 oktober 2018 om 14:23
nl
Een 31-jarige man uit Helmond heeft zich vrijdagavond gemeld op het politiebureau na een dodelijke aanrijding op de Leenderweg in Eindhoven. Hij was de bestuurder van de witte Renault die in botsing kwam met een 53-jarige man die in de richting van de stad op de weg liep. De man, vermoedelijk een Roemeense vrachtwagenchauffeur, kwam daarbij om het leven. De Helmonder is aangehouden en zit nog vast. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk. 

Voetganger
De politie zocht de man uit Helmond omdat rond tien uur 's avonds vlakbij de rotonde bij het Floraplein aan de rand van Eindhoven een voetganger werd aangereden. Die overleed op de plaats van het ongeluk. De automobilist reed door, hoewel de voorkant van zijn auto flink in elkaar zat. De politie verstuurde een Burgernetmelding. Waarom de Helmonder niet meteen stopte is nog niet duidelijk. 

Roemeen
Het ongeluk gebeurde vlak voor de rotonde, op de verbindingsweg tussen het Floraplein en knooppunt Leenderheide waar de A67 en A2 samenkomen. Op het weggedeelte waar de aanrijding plaatsvond, mogen geen voetgangers lopen. De auto zou vanaf de snelweg in de richting van de stad gereden zijn.

Volgens agenten is het slachtoffer een Roemeense vrachtwagenchauffeur. Ze vermoeden dat hij zijn vrachtwagen ongeveer 150 meter verderop bij een pechvak naast de weg had geparkeerd. 

Tas met ondergoed en toiletspullen
De politie heeft gesproken met een tweede vrachtwagenchauffeur die daar ook zijn truck had neergezet. Hij vertelde dat het slachtoffer waarschijnlijk op weg was naar een hotel in het centrum. Volgens de politie had de voetganger een tas met ondergoed en toiletspullen bij zich. De inhoud werd verspreid langs de berm teruggevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.