Lange files en vertraging op A58, A2 en A67 zorgden voor drukke ochtendspits

30 oktober 2018 om 07:31
Druk was het ook op de A67 (foto: Rob Engelaar).
Druk was het ook op de A67 (foto: Rob Engelaar).
Nooit eerder dit jaar stonden er in ons land tijdens de ochtendspits zoveel files als op deze dinsdag 30 oktober. De drukte was een gevolg van regenachtig weer en een groot aantal ongelukken. De verkeersinformatiedienst van Rijkswaterstaat kwam tot een piek van 514 kilometer, dat was veel meer dan verwacht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De ANWB, die ook de provinciale wegen meetelt, kwam tot 970 kilometer. In Brabant was het onder meer raak op de snelwegen A2, A58 en A67.

De snelweg A58 bij Ulvenhout was een tijdje in beide richtingen afgesloten. Het ging om het stuk tussen de knooppunten Galder en Sint Annabosch. Rond kwart voor acht werd de weg in de richting van Breda vrijgegeven, maar de lengte van de file vanuit Tilburg bleef lang rond de tien kilometer schommelen. De problemen waren rond zeven uur ontstaan door een brandende auto.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

File na ongeluk
Ook op de A58 tussen Bergen op Zoom en Breda was het mis: na een ongeluk is er een file van negen kilometer ontstaan, die ook al tot een vertraging van ruim een halfuur leidde.

Het verkeer op de A2, tussen Eindhoven en Utrecht, kampte in de dinsdagochtendspits eveneens met grote drukte. Ook tussen Maastricht en Eindhoven liep het vast: vooral tussen het Midden-Limburgse Nederweert en knooppunt Leenderheide wilde het maar niet vlotten. Rond acht uur stond daar een file van twaalf kilometer. Op de A67 zat het de weggebruikers evenmin mee. Tussen Venlo en Eindhoven, ter hoogte van Liessel, vormde zich rond die tijd een file van elf kilometer.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...