Familie van omgekomen Rick van Loosbroek (31) wil trike verbieden op de weg

30 oktober 2018 om 14:08
nl
Familieleden van de in juli omgekomen Rick van Loosbroek uit Den Bosch zijn een petitie gestart om de Can-Am Spyder, de trike waarmee Rick verongelukte, van de openbare weg te weren. 'Wij als familie vinden deze voertuigen niet verantwoordelijk voor op de openbare weg, en (...) moeten dan ook verboden worden', schrijven de echtgenote, ouders en broer van Rick.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 31-jarige Van den Loosbroek kwam op 8 juli om het leven bij een eenzijdig ongeluk op de A2 bij knooppunt Empel. Een 27-jarige man uit Rosmalen die ook op de driewieler zat, raakte zwaargewond. Het ongeluk gebeurde net voor de Maasbrug. Van Loosbroek en zijn passagier sloegen rond halfnegen over de kop.

LEES OOK: 'Bosschenaar (31) overleden na ongeval met trike op A2, man uit Rosmalen zwaargewond'

'Deze speciale voertuigen zijn levensgevaarlijk' is te lezen op de petitie. 'Uit eerdere ongevallen blijkt dat de bestuurders er vanaf worden gelanceerd. Een helm is niet verplicht als er een gordel op zit, wat dit voertuig nog gevaarlijker maakt. Je blijft er aan vast of zoals eerder vermeld wordt de bestuurder gelanceerd. Voor onze Rick is dit helaas fataal geworden.' De petitie is inmiddels ruim achthonderd keer getekend.

Helm wel verplicht
Volgens een woordvoerder van de politie is het standpunt van de familie Van Loosbroek overigens onjuist en is het wél verplicht om een helm te dragen als je een trike bestuurt. "De bevestigingspunten van de gordel op elk type Can-am zijn niet gekeurd door de RDW en daarom volstaat een gordel niet. Can-am Nederland is zich hiervan bewust, maar is niet van plan de gordelbevestiging te laten testen door de RDW. Can-am is een Amerikaans bedrijf waar veiligheid voorop staat. Dus vinden ze dat de bestuurder gewoon een helm moet dragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.