Guus Meeuwis kookt weer met sterrenchef Dick Middelweerd: van verjaardagssaté tot rijsttafel - Omroep Brabant

Guus Meeuwis kookt weer met sterrenchef Dick Middelweerd: van verjaardagssaté tot rijsttafel

31 oktober 2018 om 08:57
Guus Meeuwis heeft samen met 2-sterrenchef Dick Middelweerd de culinaire handen weer ineengeslagen. Na het succes van pop-up restaurant Gustaaf en hun eerste kookboek brengen de twee vrienden een nieuw kookboek uit: Het Jaar van Guus en Dick. Het boek is vanaf nu overal te koop.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

“Onze vriendschap is begonnen rondom genieten. Genieten van lekker eten, genieten van muziek en vooral genieten van het leven. Het maken van ons eerste kookboek was zo’n feest dat het smaakte naar meer", aldus de Tilburgse zanger en de sterrenchef van restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre. 

Leukste eetmomenten
In het nieuwe boek wordt stilgestaan bij de leukste eetmomenten van het jaar: feestdagen en andere belangrijke gebeurtenissen. "Die momenten vieren we het liefst met familie en vrienden en een bord vol lekkers. Want lekker eten maakt - als je het ons vraagt - van elk feestje een goed feestje”, aldus Guus en Dick.

 

Net als in het eerste kookboek zijn de gerechten van Guus lekker makkelijk om te maken en die van Dick perfect om mee uit te pakken. Zo vind je het recept voor de verjaardagssaté die Guus elk jaar serveert. Of een Indische rijsttafel voor een heerlijk sinterklaasavondje. Ook de worstenbroodjes Guus-en-Dickstijl mogen tijdens carnaval niet ontbreken. 

Iedere dag een feestje
"De recepten zijn stuk voor stuk voor speciale momenten, maar ook voor een willekeurige dinsdag – misschien wel juist op een doodgewone dinsdag. In iedere dag schuilt namelijk een feestje", aldus de lekkerbekken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...