NAC al twee wedstrijden op rij ongeslagen, Mitchell van der Gaag kan lachen om cynisme - Omroep Brabant
Video

NAC al twee wedstrijden op rij ongeslagen, Mitchell van der Gaag kan lachen om cynisme

2 november 2018 om 16:23
nl
NAC Breda ontvangt zaterdagavond Heracles Almelo. Trainer Mitchell van der Gaag beleefde een rustige week nadat er in de laatste twee duels niet werd verloren. "Het cynisme druipt er van af. Maar het is beter dan dat je vraagt wanneer we weer een resultaat gaan halen." Nu wacht met Heracles de nummer vier van de competitie, een 'goed voetballende ploeg', volgens NAC-trainer Mitchell van der Gaag.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse
Wachten op privacy instellingen...

Het is al weer even geleden dat NAC een wedstrijd wist te winnen. Op 18 augustus pakte de ploeg van Van der Gaag de laatste driepunter. "Winnen is het aller belangrijkste. Dat geeft een prettig gevoel, een voldaan gevoel. In moeilijke en zware tijden moeten we ervoor zorgen dat we positief blijven." Een overwinning zou NAC enorm kunnen helpen, denkt Van der Gaag. "De voetbalwereld is wel zo opportunistisch dat als we winnen, een heleboel vergoed en dat zorgt er ook voor dat er gauw dingen worden vergeten." 

NAC - Heracles. Vorig jaar werd het maar liefst 6-1 voor de Bredase club. De kans lijkt klein dat dit jaar opnieuw zo'n uitslag in het voordeel van NAC zich voordoet. NAC bungelt namelijk nog altijd onderaan de ranglijst, terwijl Heracles op plek vier staat. "Zij zijn tot nu toe de verrassing van het seizoen", vindt Van der Gaag. "Ze spelen met veel vertrouwen, maar ze hebben ook hun mindere punten. Ze krijgen namelijk veel goals tegen. Het zijn vaak spectaculaire wedstrijden."

Wachten op privacy instellingen...

Technisch hart
Van der Gaag benadrukte nogmaals dat de gesprekken gaande zijn om een technisch hart te vormen. "Maar het gaat niet daar alleen over. Normaal hadden we deze gesprekken ook gevoerd." De gesprekken gaan nu vooral over de winterstop. "Het gaat erover wat we willen, het gaat over spelers, selectie en wat we uiteindelijk in de winterstop gaan doen."

NAC Breda speelt zaterdagavond om 18.30 uur in eigen huis tegen Heracles Almelo. Omroep Brabant houdt de wedstrijd LIVE bij op de site en app. 

Bekijk hieronder het gehele interview met NAC-trainer Van der Gaag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.