Brabander betrokken bij megadrugsvangst Spanje, huiszoekingen in Waalwijk en Kaatsheuvel

2 november 2018 om 16:11
nl
Bij de megadrugsvangst van zes ton cocaïne, vorige week in Spanje, is een Brabander (39) betrokken. Hij heeft een huis in Waalwijk en daar is de politie vrijdag binnengevallen. Ook de vader van de verdachte is in beeld. Ze wonen allebei in Spanje maar hebben in Brabant nog wel wat bezittingen.
Geschreven door

Het Landelijk Parket en de Landelijke Recherche kwamen vrijdag in actie met invallen in huizen in Waalwijk, Asperen (Gelderland) en in een bedrijfspand in Kaatsheuvel. Volgens de politie gaat het om een witwasonderzoek. 

De recherche zocht in een van haar opsporingsonderzoeken naar bewijsmateriaal voor witwassen. De politie had al witwassignalen waarbij een man en zijn zoon (39) betrokken waren. De vermoedens werden sterker toen bekend werd dat de zoon op 24 oktober werd aangehouden in Spanje voor de megacokevangst, een van de grootste cocaïnevangsten ooit in Europa.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

De twee woningen zijn doorzocht en daarna is er beslag op gelegd. Daarnaast zijn luxe auto's in beslag genomen, een Range Rover en Mercedes, maar ook dure horloges en administratie. In Brabant is niemand gearresteerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.