45 ramptoeristen bekeurd voor maken van foto's van ongeluk op A58 bij Etten-Leur - Omroep Brabant

45 ramptoeristen bekeurd voor maken van foto's van ongeluk op A58 bij Etten-Leur

2 november 2018 om 23:52
nl
(Foto: Tom van der Put). Foto van het ongeluk. Deze foto werd gemaakt door een persfotograaf.
(Foto: Tom van der Put). Foto van het ongeluk. Deze foto werd gemaakt door een persfotograaf.
45 automobilisten zijn vrijdag bekeurd nadat ze foto's of video's maakten van het ongeluk op de A58 bij Etten-Leur. Dat laat de politie weten. Zij krijgen een boete van 239 euro (inclusief administratiekosten).
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Bij het ongeluk schoot een vrachtwagen dwars door de middenberm om vervolgens op zijn kant terecht te komen. De weg was een groot deel van de dag afgesloten voor reparaties. 

De fotograferende en filmende bestuurders op de A58 krijgen de boete van 239 euro omdat bellen, fotograferen of filmen achter het stuur niet mag.  ‘In dit geval liepen de hulpverleners ook nog eens het risico dat een bestuurder is afgeleid door het gebruik van de smartphone en niet meer op de weg let. Dat levert gevaarlijk situaties op en leidt tot onnodige vertraging’, liet een politiewoordvoerder weten.   

Overlast
De politie liet eerder dit jaar al weten regelmatig grote overlast te ondervinden van rampentoeristen die foto's maken van ongelukken.  Dat was mede naar aanleiding van een groot ongeluk, ook toen op de A58, waarbij levensgevaarlijke situaties ontstonden. 

De politiebond pleitte hierna voor hogere boetes voor rampentoerisme. De fotografen zorgen regelmatig voor levensgevaarlijke situaties.  Er mag volgens de politie op de openbare weg worden gefilmd en gefotografeerd, zolang de hulpdiensten niet gehinderd worden. ‘Of dat ethisch altijd verantwoord is, is een andere discussie’, aldus de woordvoerder. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.