Luuk de Jong zag PSV zwoegen én winnen tegen Vitesse: 'Het was geen makkie'

3 november 2018 om 23:09
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Luuk de Jong besliste het duel voor PSV tegen Vitesse. (foto: VI Images)
1/3 Luuk de Jong schonk PSV de zege op Vitesse
Pas na zeventig minuten brak PSV zaterdag de ban tegen Vitesse. Luuk de Jong was verantwoordelijk voor de winnende goal. De Eindhovenaren hadden het moeilijk, hoewel ze bijna de hele wedstrijd tegen tien man speelden. "Het was geen makkelijke wedstrijd. Vitesse hield het veld compact en ze hebben het ons zo heel moeilijk gemaakt. Gelukkig kon ik die bal van Lozano inschieten", aldus De Jong.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"Vitesse had na die rode kaart één taak: ons er niet meer doorlaten", vervolgt de aanvoerder van PSV. "Wij gingen misschien denken dat het goed zou komen tegen tien man. Dat mag niet, maar is wel menselijk. We kwamen er niet doorheen en konden de ruimtes niet vinden. Vitesse is ook gewoon een lastige ploeg."

Uitschakeling in de beker
PSV verloor eerder deze week van RKC Waalwijk in het bekertoernooi, waardoor het uitgeschakeld is. Trainer Mark van Bommel stelde vooral reserves op. De Jong ging daar nog even op in. "We hadden ook met de reserves moeten winnen. Die beker is gewoon een prijs. De uitschakeling is zuur en jammer. We hebben vandaag gelukkig goed gereageerd en de overwinning gepakt."

Na elf speeldagen heeft PSV 33 punten in de eredivisie.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...