Video

Mysterie opgelost: dit duo zit achter geheimzinnige Theo en Marleen

4 november 2018 om 13:31
nl
Eindelijk mogen ze het bekendmaken: Frank van Rooij en Frans Fransen uit Vlierden zijn de mysterieuze Theo en Marleen. Dat vertelden ze zondag in televisieprogramma KRAAK op Omroep Brabant. Om het jubileum van de carnavalsvereniging te vieren, besloot het tweetal een ludieke grap uit te halen. Heel Nederland had het over het stel dat openlijk, via advertenties, hun huwelijksproblemen kenbaar maakte.
Geschreven door

De gemoederen werden in Vlierden flink bezig gehouden door een zekere Theo en Marleen. Inwoners van het dorp kregen lieve kaartjes van het stel en werden uitgenodigd voor hun robijnen huwelijksfeest. Even later lazen zij in het weekblad dat het stel ging scheiden en dat Theo met spoed op zoek was naar een kamer. Na een lange tijd van gissen en raden weten we dan toch eindelijk wie het stel is.

Frank en Frans werden benaderd door de carnavalsvereniging van Vlierden. Die bestaat deze maand 44 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Om het jubileum te promoten werden de grappen en grollen bedacht. Om niet meteen overduidelijk te maken dat het uit die hoek kwam, begon het tweetal een jaar eerder al met de kaartjes. Naar schatting hebben ze er een stuk of 150 verstuurd.

LEES OOK: Feest van mysterieuze Theo en Marleen gaat niet door, duo is uit elkaar

Mond dicht
"Het was hartstikke moeilijk. Je vrouw, je dochters en je vrienden mogen het niet weten. Je bent heel enthousiast over je actie en die loopt als een trein. Heel Nederland praat erover, maar jij moet je mond houden", vertelt Frank, alias Marleen.

Frans vertelde het wel aan zijn vrouw. “Iemand moest de kaartjes schrijven, natuurlijk. Mijn handschrift is niet zo netjes”, bekent hij. Inwoners van Vlierden hoeven nu ook geen verjaardags- of beterschapskaarten meer  te verwachten. “Nee, de postzegels zijn op”, lacht Frank.

Bekijk de video en lees daarna verder.

Niet vies van een grap
Frank en Frans - onderdeel van cabaretgroep De Vlierdense Maffia - staan erom bekend dat ze zo nu en dan een grap uithalen met de inwoners van Vlierden. In 2003 bedacht het tweetal, samen met de burgemeester, dat ze de buurt wijs zouden maken dat er midden in het centrum een grote afvalverwerkingscentrale zou komen. 

LEES OOK: Knalfeest gaat niet door en Theo zoekt kamer, Vlierden begrijpt er niets meer van: 'Wat is dat nou?'

Omdat ze in Vlierden te veel bekendheid kregen, besloten Frank en Frans het volgende dorp, Ommel, voor de gek te houden. "Daar organiseerden we een informatieavond om aan te kondigen dat er een mestcentrale in het dorp zou komen", vertelt Fransen. "Heel het dorp was in rep en roer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.