Video

Heel de zaal heet Suzááánne: ruim 1500 naamgenoten bij speciaal concert VOF de Kunst

4 november 2018 om 18:58
nl
Het iconische nummer 'Suzanne' van VOF de Kunst bestaat 35 jaar. Daarom mochten ruim 1500 naamgenoten naar een gratis concert in poppodium 013 in Tilburg. En dus zat heel de zaal vol met dames genaamd: Susanne, Suzan of Suzanne.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Het is een goedmakertje", vertelt de Tilburgse frontzanger Nol Havens. "Al die jaren moesten ze ons nummer aanhoren, wanneer ze zich voorstelden. We vinden het ontzettend leuk om dit nu terug te doen."

En dat beeld herkent iedere Suzanne. "Ze zingen het heel vaak. Zelfs tijdens mijn vakantie in Turkije zong een man een Turkse versie, na het horen van mijn naam", vertelt Suzanne Havenaar (33) uit Tilburg. "Toch ben ik nog steeds blij met mijn naam", lacht ze.

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

 


Grotere zaal
De band had niet verwacht zoveel aanmeldingen te krijgen voor het speciale concert. Ze dachten 200 mails te krijgen, maar ruim 2500 Suzanne's wilden erbij zijn. "En dus hadden we een grotere zaal nodig", weet Havens. Daarom verhuisde het concert van Stairway to Heaven in Utrecht naar Tilburg. Uiteindelijk bleven er zo'n 1500 Suzannes over, die allemaal ook nog een partner meenamen.

Het concert begon en eindigde natuurlijk met het nummer Suzanne. Door het nummer stonden de Tilburgse frontman en zijn band in één klap bovenaan de hitlijsten. Ook wereldwijd had het nummer succes. En dat allemaal in het oprichtingsjaar van de band: 1983.

Het feestje is voor herhaling vatbaar. Havens: "Ook volgend jaar willen we deze dag weer tot Suzanne-dag bombarderen."

Zo klonk dat in 1983: 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.