VDL gaat Mercedessen ombouwen voor het leger, met opdracht zijn tientallen miljoenen euro's gemoeid - Omroep Brabant

VDL gaat Mercedessen ombouwen voor het leger, met opdracht zijn tientallen miljoenen euro's gemoeid

6 november 2018 om 10:25
nl
VDL Groep in Eindhoven heeft een miljoenenproject binnengehaald. De komende jaren gaat de fabriek van VDL 500 Mercedessen ombouwen tot voertuigen die geschikt zijn voor defensie. Die voertuigen moeten bijvoorbeeld door een helikopter vervoerd kunnen worden. Met deze opdracht van Mercedes-Benz zijn tientallen miljoenen euro's gemoeid.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De eerste twee jaar zal VDL vooral prototypes maken en testen. Na 2021 zullen in Eindhoven de definitieve voertuigen voor defensie van de band rollen. In Eindhoven worden drie verschillende wagens gemaakt. Zo is er een infanterievoertuig, een ambulance-versie en een wagen die vooral logistiek ingezet kan worden door het leger.


De fabriek in Eindhoven krijgt rollende chassis van Mercedes aangeleverd. In de fabriek worden de wagens verder aangevuld met een rolkooi, stoelen, radio- en communicatiesystemen en opbergmogelijkheden voor militairen. Daarnaast gaat VDL ook meerdere jaren het onderhoud van de voertuigen voor defensie verzorgen.

Werkgelegenheid
Om deze grote order te kunnen doen wordt de VDL Bus Chassis fabriek deels omgebouwd. Deze plek in Eindhoven zal meteen een kenniscentrum worden voor integratieprojecten van defensie en de nationale politie. Deze opdracht stimuleert de werkgelegenheid en de economie in de regio, volgens VDL. Mogelijk krijgt VDL later de opdracht om nog eens 500 Mercedessen om te bouwen.

VDL groep heeft al eerder een soortgelijke opdracht voor Mercedes uitgevoerd. In Venlo zijn ruim 1200 Mercedessen omgebouwd tot politiesurveillancewagens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.