Cokesmokkel tussen lading ananassap: acht jaar cel geëist tegen Roosendaler

8 november 2018 om 13:55
Justitie heeft voor de rechtbank in Middelburg acht jaar cel geëist tegen twee mannen uit Roosendaal en Middelburg voor betrokkenheid bij de invoer van cocaïne in een lading ananassap. De partij van 1100 kilo werd in december 2015 onderschept in een loods in Raamsdonksveer.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door
Robert te Veele

De verdachten zouden in december 2015 het vervoer van de drugs in de haven van Antwerpen hebben geregeld. De ananassap was verpakt in zakken. Twee verpakkingen zagen er anders uit dan de rest. Er zat geen sap in, maar pakketjes drugs. De lading had een straatwaarde van zo'n dertig miljoen euro.

Chauffeur
Justitie wil dat de chauffeur van de vrachtwagen vier jaar achter de tralies wordt gezet. Eerder werden al twee mannen veroordeeld voor vijf en drie jaar cel. Tegen de mogelijke opdrachtgevers loopt ook nog een proces, bij de rechtbank in Den Bosch.

Eigenlijk zou dat proces deze maand worden afgehandeld, maar die zaak werd dinsdag uitgesteld tot volgend jaar, nadat een advocaat de verdediging had neergelegd. Hij wilde inzage in de dossiers van de mannen tegen wie donderdag eisen klonken.  De raadsman was het oneens met de weigering van de rechtbank.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...