Al het moois vastleggen op GLOW: vijf tips van onze fotograaf

10 november 2018 om 21:18
nl
Dansende lichtjes, gave effecten en veel beweging. Als je op GLOW rondloopt, zie je genoeg moois om kiekjes van te maken. Maar dat felle en vaak bewegende licht in de duisternis is nog niet zo gemakkelijk vast te leggen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we vijf tips voor je op een rij gezet.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Kevin Cordewener gaat regelmatig op pad voor Omroep Brabant om foto’s te maken. Hij kreeg vrijdagavond alvast een voorproefje van GLOW en maakte daar een reportage van. Hij kan dus best de amateurfotograaf op weg helpen. Zijn tips:

1. Gebruik lichtsterke lenzen
“Dit zijn lenzen met een klein diafragma-getal, F1.8 bijvoorbeeld.”

2. Gebruik een statief
“Zo voorkom je dat je foto onscherp wordt door beweging. Gebruik vervolgens een lange sluitertijd zodat je de ISO-waarde omlaag kan zetten.”

3. Ga op zoek naar interessante composities
“Neem hier eens de tijd voor. Zet je statief eens wat hoger of juist lager. Of probeer het toch eens zonder. Om toch te werken met een lange sluitertijd zonder statief: ga op zoek naar iets waarop je kunt leunen. Denk bijvoorbeeld aan een muurtje of bankje.”

4. Zet de beeldstabilisatie uit
"Als je zonder statief fotografeert, corrigeert beeldstabilisatie lichte trillingen. Maar als je tip 2 opvolgt, heb je het dus niet nodig. Dan kan de functie juist voor onscherpe foto’s zorgen en dat is natuurlijk niet wat je wil."

5. Praat met andere fotografen
“Wil het maar niet lukken? Schiet eens andere fotografen aan. De meesten willen je graag helpen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!