Video

Van wie bende gij d'r ene? Willem II'er Rick Zuijderwijk vindt vooral de fans van de club mooi

14 november 2018 om 18:00
nl
Van wie bende gij d'r ene? Dat wil je weten van de jonge sporters uit onze provincie. Wij stellen ze aan je voor. Deze keer is het de beurt aan voetballer Rick Zuijderwijk. De Bredanaar voetbalt in de jeugdopleiding van Willem II. Daar werkt hij hard om de beste voetballer te worden. Hij droomt er van ooit een WK te winnen.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Rick speelt al van kleins af aan in de jeugd van Willem II. "Dat was wel spannend in het begin", vertelt hij over zijn eerste training. "Je kreeg kleding van Willem II, er waren spelers om ons training te geven en het trainen was ook wel even anders. Maar dat alles bij elkaar maakt het voor mij wel leuk." Na al die jaren geniet hij nog steeds van het voetballen bij Willem II. "Ik vind vooral de fans erg tof. Die staan altijd achter de club bij alle wedstrijden. En je merkt dat Willem II een club is met een rijke geschiedenis. Dat is ook mooi".

WK winnen
De 17-jarige Bredanaar zit nog met zijn neus in de boeken op het VWO, maar hij hoopt gewoon profvoetballer te worden. "Op clubniveau zou ik natuurlijk graag de Champions League winnen maar ik zou misschien nog wel liever het WK winnen."

 

Kijk de video hieronder en kom nóg meer te weten over Rick.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.