Video

Ouders en vrienden zien PSV'er Luuk de Jong schitteren in 'zijn' Doetinchem

10 november 2018 om 23:11
nl
PSV heeft na twaalf competitieduels nog geen enkel punt verspeeld. Ook bij De Graafschap, zaterdagavond, werd gewonnen. Gaat PSV dit voetbalseizoen nog punten morsen in de eredivisie? Luuk de Jong: "Ik hoop het niet natuurlijk."
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"Puntverlies willen we zo lang mogelijk uitstellen", zegt de aanvoerder van PSV. De Jong vindt dat zijn ploeg niet erg bijzonder speelde in Doetinchem. "We voetbalden in het begin van het duel niet goed, maar we knokten ons in de wedstrijd. We zijn een hecht team en pakken uiteindelijk wel weer de winst."

"Je ziet dat we veel kwaliteit en gretigheid in de ploeg hebben. We kunnen op deze manier bijna iedere wedstrijd in de eredivisie winnen. Ja, hopelijk houden we deze reeks lang vol."

Bekijk de video (in de tweet) en lees daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

Basisschool
PSV staat vijf punten voor op Ajax, dat zondagmiddag in actie komt tegen Excelsior. "Maar we moeten vooral steeds zelf onze wedstrijden winnen", benadrukt de aanvaller. 

Voor De Jong was het duel met De Graafschap bijzonder. Niet alleen omdat hij twee keer scoorde en nu bovenaan de topscorerslijst van de eredivisie staat. "Mijn ouders wonen hier om de hoek", vertelt de spits. "Ze zaten deze avond op de tribune, net als oude vrienden uit Doetinchem. Er zaten zelfs mensen die ik ken van de basisschool. Dat is mooi."

Bekijk de video (in de tweet) en lees daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

Kleine jongen
De aanvaller had al een bijzonder gevoel toen de spelersbus door Doetinchem reed. "Dan zie ik het veld van mijn oude amateurclub weer en de straten rond het stadion. Daar heb ik vroeger, als kleine jongen, zo vaak gewandeld. Dat maakt het allemaal extra speciaal."

De Jong debuteerde bij De Graafschap in het betaald voetbal en speelde er acht jaar in de jeugd. Enkele De Graafschap-supporters spraken de voetballer voorafgaand aan het duel aan met de vraag om het wat rustiger aan te doen tegen zijn oude club. "Maar ik ben een spits en ga altijd voor mijn doelpunten."

Fans van PSV zingen volop
De fans van PSV hadden het zaterdagavond overigens goed naar hun zin op de sfeervolle Vijverberg. Ze zongen volop. "Je ziet dat die gasten van ons genieten op dit moment. Ze zingen en schreeuwen de hele wedstrijd, dat is echt fantastisch. Ik snap het ook wel. Want als wij blijven winnen, lopen zij doordeweeks ook lekkerder rond."

Verslaggever Joost van Erp sprak na het duel van PSV in Doetinchem ook met verdediger Denzel Dumfries.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.