Fijnfisjenie! Carnaval is losgebarsten op d'n elfde van d'n elfde

11 november 2018 om 18:42
nl
De kop is eraf! Het nieuwe carnavalsseizoen is begonnen. In verschillende Brabantse steden barstte het feest zondagmorgen op de elfde van de elfde om 11:11 uur al vroeg los. De feestvierders gingen daar nog door tot in de late uurtjes.
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

Op de elfde van de elfde wordt traditiegetrouw het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid in Brabant. De nieuwe prins carnaval wordt bekendgemaakt en carnavalsverenigingen maken zich op voor een nieuwe ronde. 

Op veel plekken ging het feest precies om 11:11 uur van start. Zoals bijvoorbeeld in de hoofdstad van het carnaval, Oeteldonk.

Wachten op privacy instellingen...

Ook in Kielegat (Breda) was het al vroeg gezellig. Prins Daan begon aan zijn derde jaar als prins carnaval. 

 


Kruikenzeikers stoplicht
In Kruikenstad (Tilburg) hebben ze zelfs een speciaal Kruikenzeikers stoplicht. Dit stoplicht is te zien op het Piusplein. "De stilstaande variant staat zijn kruik vol te zeiken. En als het licht dan op groen springt, neemt hij zijn kruik onder de arm en steekt 'ie over", aldus Marieke Vromans. De Tilburgse kunstenares ontwierp het speciale stoplicht. 

Natuurlijk konden onze verslaggevers Kristel de Laat en Jordy Graat niet ontbreken op het feestje. Zij gingen al vroeg met het Brabants Buske op pad en gaven onder andere kaartjes weg voor Drie Uurkes Vurraf. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.