Man opgepakt voor moord op Henk Baum, verdachte zat al vast voor brandstichtingen in Oss

12 november 2018 om 10:09
De gevonden Ford Fiësta (Foto: Bureau Brabant)
De gevonden Ford Fiësta (Foto: Bureau Brabant)
Er is een man aangehouden in het onderzoek naar de moord op Henk Baum uit Nistelrode. Het slachtoffer werd 22 maart doodgeschoten in zijn auto, onder het ecoduct langs de Rijksweg in Schaijk. De politie sluit niet uit dat Baum in opdracht is vermoord.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Met de man die voor de liquidatie is opgepakt, lijkt het erop dat de politie een enorme vis heeft binnen gehengeld. Hij wordt aan diverse zaken in Brabant, Limburg en Gelderland gelinkt.

De 21-jarige verdachte is vrijdag al ingerekend, zo werd maandag bekend. Hij zat al vast voor mogelijke betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen en een explosie in Oss en omgeving.

Ford Fiësta
Op de plek waar Baum werd doodgeschoten, is sporenonderzoek gedaan. Een stukje verderop, in een bosgebied, troffen agenten een blauwe Ford Fiësta aan. Er was geprobeerd om de auto in brand te steken. Op bewakingsbeelden was te zien dat Baum kort voor zijn dood gevolgd werd door een blauwe Ford Fiësta.

Vanaf begin oktober al in cel
De verdachte zit al vanaf begin oktober vast. Hij werd toen opgepakt in een onderzoek naar de branden en de explosie in Oss en omgeving. Hij werd hiervoor achter slot en grendel gezet in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg. In zijn cel werd hij vrijdagmorgen opgepakt voor zijn mogelijke betrokkenheid bij het doden van Baum.

De recherche verdenkt hem verder van een brandstichting in Nijmegen en een reeks van autodiefstallen in Brabant, Limburg en Gelderland. Ook denkt de recherche dat hij betrokken was bij het naar binnen gooien van een handgranaat in een huis aan de Keldermansstraat in Eindhoven. Die aanslag vond plaats in de vroege ochtend van zaterdag 29 september.

Gesprekken met familie van Baum
Na de moord op Baum werd een uitgebreid rechercheteam samengesteld. Om meer te weten te komen over de mogelijke achtergronden van deze gewelddadige dood is uitgebreid gesproken met zijn familie, vrienden en kennissen.

Ondanks de arrestatie gaat het onderzoek onverminderd door, zo meldt de politie. “Wij hebben in het onderzoek naar de moord op Henk Baum enorm veel informatie binnengehaald. Gegevens die ook in andere zaken van belang kunnen zijn. Wij houden er rekening mee dat er meerdere mensen betrokken waren bij de moord en sluiten niet uit dat Baum in opdracht is vermoord. Wij kijken in ons onderzoek dan ook nadrukkelijk naar mogelijke opdrachtgevers”, zo laat de recherche weten. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...