Miljoenen voor Brabant om drugsproblematiek aan te pakken en meer agenten binnen te halen

12 november 2018 om 20:00
nl
De politie in Brabant krijgt een miljoeneninjectie om de drugsproblematiek aan te pakken. Voor de politie Zeeland-West-Brabant is er 6,2 miljoen euro gereserveerd en voor de politie in Oost-Brabant is er 6 miljoen euro.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Brabant krijgt vergeleken met de rest van Nederland een relatief groot bedrag omdat agenten hier vaker te maken krijgen met synthetische drugsproblematiek en daaruit voortvloeiende milieucriminaliteit. Door het extra geld kunnen in Brabant ook meer agenten aan de slag want de korpsen mogen uitbreiden.

Meer en beter
Landelijk was al 58 miljoen euro aangekondigd en dat wordt nu 91 miljoen. Het bedrag wordt beschikbaar gesteld om de inzetbaarheid van agenten te vergroten. Dit is nodig omdat het politiekorps sterk aan het vergrijzen is. Er vertrekken meer agenten dan er bij de politiekorpsen binnenkomen. Ook wordt geld geïnvesteerd in meer en snellere opleidingen om de aanwas van agenten en rechercheurs te vergroten.

Een reactie van beide Brabantse politiechefs Hanneke Ekelmans en Frans Heeres: "De minister erkent met deze toekenning van het extra geld dat de drugsproblematiek in het zuiden van het land een stevige inspanning van de politie vraagt. Het toegekende bedrag is een goed begin om deze aanpak een extra impuls te geven. Met het geld dat specifiek toebedeeld is voor de bestrijding van de drugsproblematiek kunnen niet structureel mensen worden aangenomen. De toebedeling geldt namelijk voor een periode van 3 jaar. Voor de aanpak kunnen we onder meer specifieke expertise inhuren. Komende maanden zullen deze plannen concreter worden."

Betere beveiliging politiebureaus
Voor een betere beveiliging van politiebureaus wil de minister 19 miljoen euro uittrekken. Er komt een nieuwe landelijke toegangsbeveiliging die robuust genoeg is om zowel cyber- (internet) als fysieke dreigingen het hoofd te bieden, aldus de minister Grapperhaus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.