Video

Afsteken van rookpotten in Philips Stadion: PSV-fans krijgen fors lagere straffen

13 november 2018 om 13:27
nl
De zes mannen die verdacht werden van het afsteken van rookpotten tijdens de wedstrijd PSV-Ajax vorig jaar april, zijn dinsdag veroordeeld tot fors lagere straffen dan geëist. De hoofdverdachte kreeg vijf maanden cel waarvan drie voorwaardelijk. Daarnaast werd hem een taakstraf van 120 uur opgelegd. Ook een tweede hoofdverdachte werd veroordeeld tot een cel -en taakstraf . Die celstraf hebben beiden in voorarrest al uitgezeten,
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De straffen vallen lager uit omdat brandstichting, waarvoor zwaardere straffen gelden,  niet bewezen kon worden. Openlijke geweldpleging werd wel bewezen. De straffen die nu opgelegd zijn, zijn dan weer relatief hoog voor dit delict. De rechtbank vond ook bewezen dat de twee hoofdverdachten de rookbommen het stadion binnensmokkelden. 

 

 

Vier anderen kregen ook een taakstraf van 120 uur opgelegd. Een zevende verdachte werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. 

Wachten op privacy instellingen...

Tegen de hoofdverdachte was een straf van twaalf maanden celstraf geëist. Een ander hoorde twee weken geleden acht maanden cel eisen. De rol van de anderen was minder groot. Tegen hen werden werkstraffen van 240 uur geëist.

Wachten op privacy instellingen...

 

Op videobeelden is te zien hoe hoofdverdachte Tom H. uit Nuenen, voor aanvang van de wedstrijd, vijftien rookpotten in de dames-wc verstopte. Tijdens de rust van de wedstrijd werden de rookpotten opgehaald en in de tweede helft afgestoken.

Tientallen mensen moesten zich laten behandelen bij de EHBO. De dag na de wedstrijd kreeg PSV zo’n 250 reacties van toeschouwers die last hadden van adem- en oogklachten.

Alle verdachten hebben een stadionverbod gekregen voor vijf jaar. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.