Geen groot paardenevenement meer in Breda: Outdoor Brabant failliet

14 november 2018 om 16:28
nl
De rechtbank in Breda heeft Outdoor Brabant failliet verklaard. Daarmee komt Breda definitief zonder groot paardensportevenement te zitten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Dit is echt doodzonde", reageert oud-voorzitter Cees Meeuwis. "Het is ons niet gegund." Al eerder werd duidelijk dat de editie van 2018 niet door zou gaan, nu valt het doek dus voorgoed. “Het was een enorm mooi evenement. Hippische topsport in combinatie met Brabantse gezelligheid.”

Te duur
"Het is te duur om het evenement ieder jaar opnieuw op te bouwen", verklaart Meeuwis. "De eisen die anno 2018 gesteld worden aan internationale topsportevenementen, die zijn enorm. Elk jaar komen er meer eisen bij en daarmee groeien ook de kosten. Elk jaar ben je een duurder evenement aan het organiseren." 

Daarom ging de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie, waar heel het jaar door evenementen konden worden gehouden. "Zelfs de gemeente en de provincie hebben mee gezocht naar een geschikte locatie.”

Het bleek trekken aan een dood paard. Ondanks dat drie locaties op het oog waren, mislukte de zoektocht. Daarom besloot Outdoor Brabant de handdoek in de ring te gooien. Volgens Meeuwis waren de bezoekersaantallen wel stabiel.

Breda Hippique
"De mooie herinneringen blijven. Alle enthousiaste medewerkers en honderden vrijwilligers die het evenement mede mogelijk maakten. Zij legden hun ziel en zaligheid in Outdoor Brabant. Voor hen is het ook verschrikkelijk."

Outdoor Brabant was één van de grootste hippische outdoor-evenementen in Nederland. Het ontstond in 2000 als Breda Hippique, na de samenvoeging van drie andere evenementen. In 2011 veranderde de naam in Outdoor Brabant. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.