Ongelukken op A16 en A58 met vrachtwagens, verkeerschaos rond Breda

BREDA - Op de A58 zijn rond 12:30 uur drie vrachtwagens op elkaar gebotst bij Ulvenhout. Door de klap brak de cabine van de achterste truck helemaal af. De A58 was ter plekke dicht en het opruimen gaat in ieder geval tot de avondspits duren. Er is een omleiding ingesteld. Volgens Rijkswaterstaat gaan de opruimwerkzaamheden tot in de avondspits duren. Ook op de A16 gebeurde later op de middag een ongeluk met vrachtwagens, die snelweg werd ook deels afgesloten waardoor Breda slecht bereikbaar is.

Aan het einde van de middag werd de A58 weer vrijgegeven. Volgens de ANWB is het op de lokale wegen rond Breda nog erg druk. Veel automobilisten namen een alternatieve route toen de snelweg richting Tilburg dicht was.

Bij het ongeluk op de A58 is de bestuurder volgens de politie zelf uit de cabine geklommen, hij is lichtgewond. Het ongeluk gebeurde vlakbij de troeteleik. Die is niet beschadigd.

Verkeer richting Tilburg/Eindhoven moet de borden Rotterdam/Waalwijk (A16, A59, A27) volgen. Ook de andere kant op staat een file. Het gaat om een kijkersfile. Rijkswaterstaat gaat schermen plaatsen.

Verschillende automobilisten pakten bij het ongeluk op de A58 hun mobieltje om de chaos te filmen of te fotograferen. Volgens Rijkswaterstaat kunnen die allemaal een boete verwachten. "Even een huishoudelijke mededeling voor alle filmende en fotograferende weggebruikers op de A58 bij Ulvenhout... De bekeuring valt binnenkort thuis op de mat.. #controle #sensatie", zo twittert de dienst. Voor het rijden, terwijl je een mobieltje vasthebt, geldt een boete van 230 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
BREDA A58 A16 VERKEERSONGEVALLEN