Tientallen tegendemonstranten aangehouden bij intocht Sinterklaas Tilburg [VIDEO]

TILBURG - De politie in Tilburg heeft zondag tientallen mensen aangehouden op de Burgemeester Brokxlaan. Het gaat om tegendemonstranten: mensen die wilden actievoeren tegen het anti-Zwarte Piet-protest dat plaatsvond aan de achterkant van het centraal station. De aangehouden demonstranten zijn onderweg door de politie in een bus gezet door agenten.

 

 

Lees hier het Twitterverslag terug van onze verslaggeefster Birgit Verhoeven

In Tilburg werd rond twaalf uur de demonstratie van actiegroepen Anti-Zwarte Piet-Comité Tilburg en Kick Out Zwarte Piet afgelast. De gemeente had het Burgemeester Stekelenburgplein bij het Centraal Station toegewezen als demonstratieplek, maar volgens demonstratieleider Jerry Afriyie was de groep demonstranten op die locatie niet hoor- en zichtbaar genoeg.

Veel politie op de been
De gemeente stond geen plek langs de route van intocht toe. Een persoon is aangehouden omdat diegene zich niet kon legitimeren. Er is rond nog steeds veel politie op de been in het centrum en bij het station. De demonstranten op het Burgemeester Stekelenburgplein zijn al kort na de intocht vertrokken. 

Verder een leuk feestje
Overigens is de optocht verder feestelijk en zonder ongeregeldheden verlopen.  

 

 

 

 

Escalatie in Eindhoven
De politie in Eindhoven heeft zaterdag zes mensen aangehouden omdat ze geweld gebruikten tegen de politie en demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. Dat zullen er meer worden als camerabeelden zijn geanalyseerd, denkt burgemeester John Jorritsma. Hij spreekt van ‘blinde woede’ die werd omgezet in ‘pure haat’.

LEES OOK: Geweld bij Sinterklaasintocht Eindhoven: 'pure haat' of 'samenloop van omstandigheden'?