Opnieuw metingen langs het treinspoor in Oss, ditmaal op plek ongeluk met Stint

19 november 2018 om 11:25
Onderzoekers aan het werk langs het spoor in Oss
Onderzoekers aan het werk langs het spoor in Oss
In Oss zijn maandagochtend opnieuw metingen gedaan langs het treinspoor. Ditmaal op de plek van het tragische ongeluk met de Stint op 20 september, de spoorwegovergang bij station Oss-West. Bij de overgang werden metingen gedaan naar elektromagnetische velden. Onderzocht wordt of die velden invloed kunnen hebben op een Stint.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Bij het ongeval kwamen vier kleine kinderen om het leven en raakten een kind en de begeleidster zwaargewond. Het ongeluk dompelde Oss in diepe rouw. 

Precies meten
De metingen worden uitgevoerd door onderzoekers in opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport, de ILT. Dat er sprake is van elektromagnetische straling bij een spoorwegovergang is al langer bekend. Maar de ILT wil nu precies meten waar die velden zijn en hoe sterk ze zijn. 

De straling kan afkomstig zijn van de treinen, de bovenleiding of de overweginstallatie. De onderzoekers hebben antennes langs het spoor geplaatst. De gegevens worden verzameld op een laptop.

Bekijk de video en lees daaronder verder:

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Onderzoek bij TNO
De verzamelde gegevens worden naar TNO gebracht, waar wordt gekeken of de gemeten straling ook van invloed had kunnen zijn op de besturing van de elektrische Stint. 

Het treinverkeer wordt niet gehinderd door de metingen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...