Klaas Dijkhoff slaat intocht over en pleit voor demonstratieverbod bij intocht Sinterklaas

19 november 2018 om 22:22
nl
Het moet afgelopen zijn met demonstraties 'pontificaal bij de intocht' van de Sint in ons land en anders moeten ze helemaal worden verboden, van de dag van intocht tot aan het sinterklaasfeest zelf. Dat vindt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Hij schrijft op Facebook de "zwartepietdiscussie, met de extremisten aan beide kanten, meer dan beu'' te zijn.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Ik wil dat de extremen respecteren dat ze de uitzondering zijn. Dat de meeste mensen Sinterklaas niet willen laten verstoren. Wij willen gewoon het feest terug", zegt hij.

Dijkhoff zegt de intocht dit jaar zelf te hebben overgeslagen. Hij had geen zin het risico te lopen zijn dochtertje te confronteren met schreeuwende en vechtende idioten. "Met demonstranten die zo dichtgetikt zijn over hun eigen gelijk dat een ander meteen een racist is. Of met aso's die dan weer agressief doen tegen demonstranten. En zo samen de pret voor de kinderen totaal verzieken.''

Eindhoven en Tilburg
In Eindhoven werden anti-Zwarte Piet-demonstranten zaterdagmiddag bekogeld met eieren en voetbalsupporters hielden spreekkoren. In Tilburg werden zondagmiddag 48 tegendemonstranten aangehouden tijdens de intocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.